LG kondigt eerste smartphone aan met robuuste behuizing; de LG X4+

LG heeft haar eerste robuuste smartphone aangekondigd. Het gaat om de LG X4+, die voorzien is van een 5,3 inch display en dus een behuizing die onheil van buitenaf kan doorstaan. Verschillende andere fabrikanten zoals Samsung en Cat, hadden al robuuste toestellen met Android.

LG X4+

LG heeft het portfolio uitgebreid met de LG X4+. De smartphone is vandaag gepresenteerd in thuisland Zuid-Korea. De telefoon onderscheidt zich van de rest door de robuuste behuizing. De achterkant is van aluminium en wordt geplaatst in het mid-end segment. De LG X4+ heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en biedt voor de audioliefhebbers ondersteuning voor DAC.

LG X4+

De LG X4+ is voorzien van de zogenoemde Military Standard MIL-STD 810G. Dit betekent dat het toestel gecertificeerd is in zes categorieën, waar het tegen kan. Deze zijn impact, trillingen, hoge temperaturen, lage temperaturen, thermische schokken en vochtigheid. Of de telefoon daarmee ook waterdicht is, wordt niet vermeld.

Qua specificaties is het geen grote uitblinker. We vinden een Qualcomm Snapdragon 425 (1.4GHz quad-core), 2GB RAM, 32GB opslagruimte (uitbreidbaar) en een 5,3 inch HD-display. Er is een 3000 mAh accu, Android 7.0 Nougat en ondersteuning voor NFC en LG Pay, de betaaldienst van LG. De smartphone zal vooralsnog alleen uitgebracht worden in Zuid-Korea. De prijs ligt omgerekend rond de 230 euro.

Verschillende fabrikanten hebben ook robuuste smartphones uitgebracht. Cat kwam onlangs met de Cat S41 en Cat S31. Ook Samsung is actief met de Xcover toestellen, zoals de Galaxy XCover 4.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel