Lidl Pay: eigen betaalsysteem van supermarkt voor betalen met telefoon

Supermarktketen Lidl werkt aan een eigen betaalsysteem om in de supermarkt te betalen met je mobiele telefoon. De dienst moet Lidl Pay gaan heten en moet als digitale portemonnee gaan dienen.

Lidl Pay

Er zijn verschillende applicaties voor je smartphone beschikbaar waarmee je snel contactloos kunt betalen. Lidl werkt volgens een Duitse bron aan een eigen betaaldienst die gebruikt kan worden in de winkels van de supermarktketen. Lidl wil met Lidl Pay mogelijk zelfs de strijd aangaan met Apple en Google, die ook allebei een betaaldienst hebben. Google Pay is overigens nog altijd niet beschikbaar in Nederland, in België wel.

De dienst van Lidl moet niet alleen in Duitsland beschikbaar komen, maar Europa-breed. Hierbij zal naar verwachting Spanje de primeur krijgen, zo meldt de bron. Via de Lidl Plus app kan een QR-code gescand worden, waarna de boodschappen afgerekend kunnen worden. De Lidl Pay dienst wordt als digitale portemonnee gekoppeld aan Plus. Lidl Plus is een digitale klantenkaart die in verschillende landen bij de supermarkt beschikbaar is. In Nederland is Lidl Plus nog niet actief. Het is onbekend of en wanneer we Lidl Pay gaan zien in ons land.

Lees ook

Reageer op dit artikel