LINE Launcher: berichtendienst brengt eigen launcher uit

De berichtendienst Line timmert flink aan de weg. De ontwikkelaars van Line hebben een eigen launcher uitgebracht voor Android: Line Launcher. Daarnaast zijn er nog meer losse apps die niet afhankelijk zijn van de chat-app van Line. Je kan Line Launcher compleet personaliseren, met meer dan 3000 verschillende thema’s.

Line Launcher

LINE, een Japans bedrijf bekend om zijn vrolijk uitziende messenger-app, heeft een launcher uitgebracht. Hiermee hoopt het bedrijf hun zogenoemde ‘lifestyle’ van apps verder aan te vullen, die verder bestaat onder andere uit lichtgewicht-berichtenapp (Line Lite), een muziekstreaming-app en zelfs een betaal-app. Deze apps worden nu dus aangevuld met een launcher; Line Launcher.

Line Launcher

Personaliseren

Waar de launcher van Line zich mee probeert te onderscheiden is het vrolijke en frisse uiterlijk. Overal waar je kijkt en op klikt spatten de aandoenlijke icoontjes, felle kleuren en schattige diertjes je tegemoet. Verder kenmerkt de app zich met een zeer hoge mate van aanpasbaarheid. Het maakt bijna niet uit wat je wilt aanpassen of het kan met Line launcher.

Line Launcher

Zo is er keuze uit ruim 3000 thema’s in een strak vormgegeven theme-store, en kan je met het grootste gemak je complete launcher een ander uiterlijk geven. Dit gaat van de icoontjes, tot de achtergrond tot de shortcuts naar onder andere wifi en een zaklamp: alles komt er anders uit te zien. Ook is de volgorde van apps te veranderen in het app-overzicht, waardoor je dus niet gebonden bent aan een alfabetisch overzicht van je geïnstalleerde apps.

Shuffle

Om het geheel compleet te maken heeft Line een zogenoemde “Shuffle” button op de homepage neergezet: als je dit schattige kuikentje aanklikt krijg je een willekeurige gegenereerde achtergrond op je telefoon. Daarnaast is Line launcher ook makkelijk aan te vullen met widgets, zoals je ook gewent bent met je huidige launcher.

Stickers

Waar Line om bekend staat in zijn gehele lijn van apps komt ook in deze launcher weer terug: stickers! Vrolijker kunnen we het niet maken moeten ze gedacht hebben bij Line. Ten slotte zijn er nog talloze functies toegevoegd zoals de mogelijkheid om met één knop achtergrondprocessen te stoppen. Daarnaast kan je ook je batterij-gebruik nauwkeurig in de gaten houden via Line Launcher. En hoewel Line zich met hun apps voornamelijk richt op Azië, is deze app gewoon te downloaden in Europa.

LINE Launcher
LINE Launcher
Ontwikkelaar: OGQ for iconnect.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel