Lingo keert terug; met Android-app

Het ooit zo beroemde spelprogramma Lingo werkt aan een terugkeer. Op de televisie zullen we Lingo niet meer gaan zien, maar met een applicatie voor op de tablet of smartphone moet het Lingo-format weer populair worden.

Lingo app

Het spelprogramma Lingo komt terug, maar niet op de televisie. Voor zowel Apple iOS als Android komt er een speciale Lingo app beschikbaar die alle elementen van het populaire spel zal bevatten. Volgens de producent leent het Lingo-format zich goed voor een applicatie. Via de applicatie kan niet alleen het woordspel gespeeld worden, er kan tijdens het spelen ook gechat worden met de tegenstander. Daarnaast zou het snel, dynamisch en verslavend moeten werken. Van Dale is verantwoordelijk voor de levering van de Lingo-woordenlijst.

Lingo App

Lingo trok gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering. Toch kwam er een toch wel abrupt eind aan het televisieprogramma. In 2014 stopte het televisieprogramma. Veel fans hebben vervolgens de producent benaderd om toch te hopen op een terugkeer. Mocht je in België woonachtig zijn, dan kan je de Lingo app al wel downloaden.

Release

Android-liefhebbers zullen nog even moeten wachten op de Lingo-app. Apple iOS is eerder aan de beurt, daarvoor zal in maart de Lingo app uitgebracht worden. Zie jij de terugkeer van Lingo wel zitten in de vorm van een app?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel