Material Design Awards 2016: dit zijn de winnaars volgens Google

Google heeft voor de tweede keer de Material Design Awards uitgereikt; de Material Design Awards 2016. Dit jaar zijn vijf applicaties in de prijzen gevallen voor het ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Op 27 oktober worden de fysieke awards uitgereikt aan de winnende apps.

Material Design Awards 2016

De Material Design Awards kent vijf verschillende categorieën waarin een prijs wordt uitgereikt. Onder andere voor merk integratie, creatieve navigatie en gefocuste efficiëntie. Deze vijf apps hebben een prijs gewonnen en we beginnen bij de eerste categorie “Brand infusion”. De app Asana heeft volgens Google een uitstekende manier gevonden om haar eigen identiteit te behouden zonder af te leiden van de hoofdactiviteit van de app. Met Asana kun je taken verdelen en gemakkelijk samenwerken in teamverband.

Asana

In de categorie Charming Engagement heeft de app Fabulous – Motivate Me gewonnen. Met deze applicatie helpt je als een mentor om wat vrolijker in het leven te staan. Google merkt hierbij op dat de app gebruik maakt van fraaie afbeeldingen en een speelse stem wat de interactiviteit ten goede komt.

Fabulous app

De Japans, Thaise applicatie C Channel gaat er vandoor met de prijs voor beste navigatie. Volgens Google is dat omdat de app gebruik maakt van handige swipe bewegingen en een juiste balans heeft gevonden tussen eigen en gebruikerscontent.

C Channel

Kitchen Stories wint de awards voor Expressive Layouts, de app maakt gebruik van veel afbeeldingen om gerechten te tonen. Hierbij merkt Google op dat de applicatie naadloos op ieder apparaat functioneert. Het aantal keren dat je op het scherm hoeft te tikken tijdens het koken blijft beperkt zo merkt de jury op.

Kitchen Stories

Tot slot de awards voor Focused Efficiency, deze gaat naar de Airbnb app. Volgens Google omdat elke stap die de gebruiker in de app doet simpel en efficiënt aanvoelt. Door stappen slim op te delen in kleinere stapjes voelt de app totaal niet complex aan.

Airbnb app

Je kunt de winnende apps van de Material Design Awards 2016 uiteraard downloaden uit de Google Play Store via de onderstaande knoppen.

Asana: Werk op één plaats
Asana: Werk op één plaats
Ontwikkelaar: Asana, Inc.
Prijs: Gratis

Fabulous Daily Routine Planner
Fabulous Daily Routine Planner
Ontwikkelaar: TheFabulous
Prijs: Gratis

C CHANNEL-Tips & tricks videos
C CHANNEL-Tips & tricks videos
Ontwikkelaar: C CHANNEL
Prijs: Gratis

Kitchen Stories: Easy Recipes
Kitchen Stories: Easy Recipes
Ontwikkelaar: Kitchen Stories
Prijs: Gratis

Airbnb
Airbnb
Ontwikkelaar: Airbnb
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel