Material Design opgedoken in Facebook Messenger [update]

Facebook is bezig met het uitrollen van een update voor de Android-app van Facebook Messenger. Bij sommige gebruikers is daarbij het Material Design doorgevoerd.

Het is niet gebruikelijk dat Facebook de vormgevingslijnen doorvoert die Google hanteert. Toch lijkt Facebook deze stap met de update voor Facebook Messenger genomen te hebben. De onderste balk in de eerdere versie van de chat-app van Facebook, is vervangen door een cirkelvormige button waarmee direct een bericht geschreven kan worden.

facebook-messenger-material

Niet iedere gebruiker krijgt de Material Design update, blijkt uit de verschillende berichten. Ook is het niet duidelijk of het om een beta-versie van Facebook Messenger gaat of dat het gaat om een gefaseerde uitrol.

Facebook wil vermoedelijk met de Material Design-update de strijd verder aangaan met andere chat-apps. Vorige week bracht Telegram een strakke Material Design-update uit.

Update 14:47 uur: De vrienden van Androidnext geven aan dat de screenshot van Facebook Messenger niet echt is. Dat de screenshot fake is bewijst onderstaande foto. De zwevende button is duidelijk (slecht) geknipt en geplakt. Het zou kunnen dat de screenshot een voorbode is van een mock-up, maar naar ons idee is dat na het zien van het onderstaand bewijs nu nog lang niet het geval.

fb_messenger

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis

via SmartDroid

Lees ook

Reageer op dit artikel