McDonald’s laat je binnenkort je bestelling plaatsen via je smartphone

Fastfood-restaurant McDonald’s wil in de komende maanden de applicatie uitbreiden met een extra functie. Via de McDonald’s app moet het mogelijk worden om je bestelling te plaatsen. Het plaatsen van een bestelling moet over de gehele wereld uitgerold worden en laat je ook via je smartphone betalen.

McDonald’s: bestellen via de app

McDonald’s lijkt de stap te hebben gemaakt naar de smartphone. Waar het restaurant al sinds enige tijd een app heeft, moet het ook mogelijk worden om een bestelling via de applicatie te plaatsen. Naast het bestellen van een Big Mac, de frietjes of de McFlurry, wordt het ook mogelijk om de bestelling direct met de smartphone af te rekenen. Begin volgend jaar wordt begonnen met de uitrol in de Verenigde Staten en de landen Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada.

Opvallend is dat een vergelijkbare uitspraak ook al werd gedaan in 2014. In juni 2014 gaf McDonald’s Duitsland aan dat er gewerkt wordt aan mobiel bestellen. Echter werd toen aangegeven dat op zijn vroegst pas in 2016 begonnen zou worden met het invoeren van mobiele bestellingen.

McDonald's app

Wereldwijd moeten in 2018 tussen de 20.000 en 25.000 restaurants de beschikbaarheid hebben tot het mobiel plaatsen van een bestelling. Door de nieuwe stap van McDonald’s moet de wachttijd verkort worden. In verschillende landen kwam eerder Starbucks al met een mogelijkheid om via de app te bestellen. Ongeveer 25 procent van de klanten gebruikt nu deze app om een bestelling te plaatsen.

In Nederland en België

Helaas is het nog niet bekend wanneer we in Nederland en België onze McDonald’s bestelling via de app kunnen doorgeven. Wel had de Nederlandse stationsketen Julia’s Pasta een idee liggen om mobiel bestellen van een pastagerecht mogelijk te maken. Echter is dit concept op de lange baan geschoven.

McDonald's Nederland
McDonald's Nederland
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel