Microsoft Edge als preview-versie verschenen: Internet Explorer voor je Android

Microsoft kwam vorige week met het nieuws dat het de Microsoft Edge browser uitbrengt voor Android. Er was toen een gesloten beta-versie, maar nu is de Preview versie voor iedereen beschikbaar in de Play Store.

Microsoft Edge Preview

De preview-versie van de Microsoft Edge browser is verschenen in de Google Play Store. Edge is de ‘nieuwe’ naam als opvolger van Internet Explorer en zagen we eerder al in verschillende Windows-versies op de pc terug. Vorige week werd de app al aangekondigd en werd toen direct beschikbaar voor iOS.

Microsoft Edge Android

Het is mogelijk om in te loggen met je Microsoft-account waardoor je je favorieten en dergelijke kunt synchroniseren. Ook is het met Windows 10 mogelijk om een webpagina met een druk op de knop van je smartphone, op je computer te openen.

Microsoft Edge Reading View

Reading View

In de Microsoft Edge browser voor Android is ook de ‘Reading View’ beschikbaar waarbij het lezen van artikelen nog prettiger wordt doordat overbodige elementen verborgen worden. Je kunt in deze modus de achtergrondkleur aanpassen, net als de tekstgrootte en het lettertype.

In het menu met instellingen is er de mogelijkheid de zoekmachine aan te passen, waardoor je niet per definitie gebonden bent aan Bing, maar ook bijvoorbeeld Vinden of Google kunt gebruiken. Tevens is er een functie die automatisch gegevens aanvult.

Microsoft Edge Android

Downloaden

Dat de Microsoft Edge browser in Preview-fase bevindt betekent dat er eventueel nog wat bugs in kunnen zitten. Je kunt de browser direct via onderstaande button downloaden uit de Google Play Store.

Microsoft Edge
Microsoft Edge
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel