Microsoft wederom op overnamepad; nu LinkedIn overgenomen

Voor 26,2 miljard dollar heeft Microsoft het sociale zakelijke netwerk LinkedIn overgenomen. Beide partijen hebben dit nieuws zojuist naar buiten gebracht. LinkedIn wordt gezien als het grootste zakelijke netwerk waarbij het maken van connecties en het vinden van jobs van groot belang is.

LinkedIn en Microsoft

Microsoft is flink op overnamepad. Nadat het al Wunderlist, Sunrise Calendar en SwiftKey Keyboard overnam, heeft het nu LinkedIn overgenomen. Met de overname is een bedrag van 26,2 miljard dollar gemoeid. Dit is omgerekend zo’n 23,3 miljard euro. Het zou volgens de berichten één van de grootste overnames zijn in de geschiedenis van Microsoft.

Volgens Microsoft zal LinkedIn zijn verschillende merken, cultuur en onafhankelijkheid behouden. Wel zal Microsoft LinkedIn gebruiken om de groei van LinkedIn, Office 365 en Dynamics in een stroomversnelling te brengen. LinkedIn groeit nog altijd en zou ten opzichte van vorig jaar een stijging van 19 procent zien in het aantal leden. Ook worden vergeleken met vorig jaar 101 procent meer vacatures geplaatst via LinkedIn.

LinkedIn: Vacatures zoeken
LinkedIn: Vacatures zoeken
Ontwikkelaar: LinkedIn
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel