Mobiel betalen met iDeal vanaf volgend jaar via QR-code

Mobiel betalen moet volgend jaar nog makkelijker gemaakt worden. Betaalvereniging Nederland meldt dat het vanaf komend jaar mogelijk gemaakt wordt om via een QR-code een betaling te voltooien met iDeal. Als je iemand bent die graag via de smartphone een betaling wilt voldoen, dan zal deze nieuwe functie je als muziek in de oren moeten klinken.

iDeal: QR-code

In 2016 zal Betaalvereniging Nederland met een nieuwe manier van betalen komen. Via een QR-code in winkels kan met de smartphone gemakkelijk een betaling verricht worden. Wanneer de code gescand wordt, wordt de klant naar de applicatie doorgestuurd van de bank waar zij klant van zijn.

Naast winkeliers kunnen eventueel ook collectanten op deze manier een betaling ontvangen. Er is bij deze manier van betaling geen pinapparaat nodig. iDeal is al langer een bekende manier van betaling bij webwinkels, bij fysieke winkels is het niet mogelijk om te betalen met iDeal. Wel biedt bijvoorbeeld ING aan om mobiel te betalen. Ook andere banken zijn bezig met de ontwikkeling hiervan.

Wanneer we de QR-code voor het betalen met iDeal precies kunnen verwachten in 2016, is niet bekend gemaakt.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel