Eindelijk: Motorola verspreidt Android 8.1 Oreo voor Moto G4 Plus

Eindelijk is het zover, nadat het heel lang stil bleef omtrent de Android 8.1 Oreo update voor de Moto G4 Plus, is de update vanaf nu onderweg. Motorola heeft de beloofde update voor de smartphone vrijgegeven. De G4 Plus werd in 2016 uitgebracht en is drie jaar oud.

Moto G4 Plus: Oreo onderweg

We gaan terug naar september 2017, ondanks een eerder verschenen lijstje van Motorola, maakte Motorola toch bekend dat de Moto G4 Plus een OS-update zou krijgen. Het was de update naar Android 8.1 Oreo. De smartphone-gebruikers moesten hiervoor nog wel even op wachten, want een datum waarop de uitrol zou starten was niet bekend. Zo’n anderhalf jaar later is het eindelijk zover. De update wordt vanaf nu aangeboden in de Verenigde Staten voor de Moto G4 Plus, samen met de beveiligingsupdate van december 2018.

Moto G4 Android 7.0 Nougat

In november werd bekend dat Motorola begon met het testen van Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 Plus. In het bericht van 2017 werd expliciet de G4 Plus genoemd. De ‘normale’ G4 zou de update naar alle waarschijnlijkheid niet krijgen. Echter, in september 2018 werd de update naar Android 8.0 Oreo getest voor de Moto G4. Er is dus hoop, maar voor nu gaan we er vanuit van niet.

Het kan nog eventjes duren voordat de update naar Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 Plus ook in Nederland en België beschikbaar is. Zodra dit het geval is, krijg je hiervan een melding op je smartphone, en horen we het uiteraard graag!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel