Moto G4 en Moto G4 Plus: Android 7.0 Nougat update vandaag uitgerold [update]

Lenovo en Motorola hebben vandaag de update vrijgegeven naar Android 7.0 Nougat voor een aantal van haar toestellen. Als eerst krijgen de Moto G4 en de Moto G4 Plus de update naar de nieuwste Android-versie.

Moto G4 (Plus): Android 7.0 Nougat

Motorola stond altijd bekend om het snel uitbrengen van nieuwe Android-updates. Het lijkt erop dat Lenovo deze strategie wil voorzetten met de onlangs uitgebrachte Moto-toestellen. Het bedrijf heeft zojuist officieel bevestigd dat er vandaag gestart wordt met het uitrollen van Android 7.0 Nougat voor de Moto G4 en Moto G4 Plus.

Update

Lenovo laat weten dat de update weliswaar vanaf vandaag uitgerold wordt, maar wanneer deze in België en Nederland beschikbaar is, is niet bekend. Het gaat om een gefaseerde uitrol waarbij de update OTA, dus via het toestel wordt aangeleverd. Wanneer de update naar Android 7.0 Nougat is geïnstalleerd, is het niet mogelijk om te downgraden naar Android 6.0 Marshmallow.

Moto G4 Nougat

Nieuwe functies en verbeteringen

Android 7.0 Nougat brengt verschillende verbeteringen en nieuwe functies. Zo is Doze verder verbeterd, waardoor er nog efficiënter met de accu omgegaan zal worden. Je kunt gebruik maken van multi-window om meerdere apps op één scherm te tonen en tevens zijn er de vernieuwde notificaties. Ook het menu met snelle instellingen en het schakelen tussen recente apps is verbeterd.

Beschikbaarheid

Met de update voor de Moto G4 en Moto G4 Plus is Motorola de eerste fabrikant die de update voor een niet Nexus-toestel uitrolt. De update wordt in de komende dagen/weken gefaseerd uitgerold. Heb jij de update al binnen? Dan horen we het graag!

Update:

Motorola heeft bekend gemaakt dat de update nog niet is uitgerold. Verschillende bronnen melden dit eerder wel, maar dit is verkeerd geïnterpreteerd. Motorola heeft enkel de nieuwe pagina met nieuwe functies online gezet om gebruikers te informeren. Wel denken we dat het online zetten van de pagina duidelijk maakt dat de update mogelijk al bijna klaar kan zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel