Motorola: geen maandelijkse updates voor smartphones

Lenovo-Motorola zal niet maandelijks een beveiligingsupdate uitbrengen voor haar smartphones. Verschillende fabrikanten brengen wel iedere maand deze, toch wel belangrijke, updates uit voor hun toestellen. Volgens de fabrikant zou het maandelijks updaten ‘moeilijk’ zijn.

Motorola: maandelijkse updates

Bezitters van een Motorola-smartphone hoeven niet te rekenen op maandelijkse updates. Lenovo-Motorola heeft aangegeven niet aan deze wens te kunnen voldoen. Vorig jaar is Google begonnen met het verspreiden van maandelijks een beveiligingsupdate nadat het Stagefright-lek aan het licht kwam. Verschillende fabrikanten zoals Samsung en LG (in verschillende landen) rollen nu maandelijks updates uit en ook Google komt iedere maand met een beveiligingsupdate voor hun Nexus-apparaten.

Motorola laat weten dat het bedrijf begrijpt dat het up-to-date houden van toestellen belangrijk is en beveiligingsupdates zo snel mogelijk te verspreiden naar de toestellen. Echter is het vanwege de hoeveelheid tests en vereiste goedkeuringen moeilijk om dit op maandelijkse basis te doen.

Volgens Motorola is het het meest efficiënt als beveiligingsupdates verzameld worden en met een geplande onderhouds-update of Android-update worden uitgerold, zo laat een woordvoerder van Motorola weten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel