Motorola One en One Power aangekondigd: Android One in stijlvol jasje voor €299

Motorola heeft de IFA aangegrepen voor de aankondiging van twee nieuwe smartphones welke voorzien zijn van Android One. De telefoons heten Motorola One en One Power. De prijs begint bij 299 euro en daarvoor krijg je een erg interessant toestel.

Motorola One aangekondigd

In Berlijn heeft Motorola de Motorola One aangekondigd. Het is een toestel welke gezien kan worden als de opvolger van de Moto X4. Het is namelijk een toestel welke voorzien is van Android One. Dit betekent dat je langere tijd gegarandeerd bent van updates; zowel qua beveiligingsupdates als software-updates. De smartphone komt naar Europa voor een scherpe prijs van 299 euro.

Motorola One

De Motorola One heeft een 5,9 inch HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 19:9 en een notch. De 13 megapixel dual-camera geeft je de mogelijkheid om in 4K te filmen; aan de voorzijde zit een 8 megapixel front-camera. Dankzij Android One is ook direct Google Lens aanwezig in de camera-app. Iets wat overigens Motorola zelf in de Moto Camera app ook al heeft geïntegreerd.

Motorola One

Het toestel wordt geleverd met een Snapdragon 625 2.0 GHz octa-core processor, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Tevens heeft de Motorola One een 3000 mAh accu en is er een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De behuizing is vervaardigd uit glas met een metalen frame. Dit geeft het toestel een premium uitstraling. De smartphone zal ook binnen afzienbare tijd de update naar Android 9.0 Pie krijgen. Volgens Motorola gebeurt dit snel na de lancering.

Motorola One achterkant

Opvallend is dus de prijs van 299 euro; die is erg scherp. Volgens Motorola komt het toestel ‘in de komende maanden’ beschikbaar in Europa, Latijns Amerika en Azië. We zijn benieuwd wanneer we de smartphone in Nederland kunnen verwachten.

Motorola One Power

Motorola One Power

Een tweede aankondiging is er ook; de Motorola One Power. Dit toestel heeft een 6,2 inch Full-HD+ beeldscherm met een notch. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 636 octa-core processor met 64GB opslagruimte. Daarbij krijgt de smartphone een 5000 mAh accu en komt het toestel in oktober op de markt. Echter zal de Motorola One Power alleen in India verkocht gaan worden. Wellicht dat het toestel later nog naar ons land komt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel