Mozilla gaat stoppen met Firefox voor Android; komt met vervanger

Mozilla’s Firefox heeft al een tijd geen update ontvangen. Nu lijkt meer duidelijk te worden waarom dat het geval is. Mozilla wil stoppen met de Android-versie van Firefox.

Einde verhaal voor Android-versie Firefox?

Voor het internetten op je Android-device is Chrome de meest gebruikte browser. Het succes van Firefox lijkt minimaal te zijn. Sinds afgelopen zomer werkt Mozilla aan een nieuwe Android-browser genaamd Fenix. Deze browser moet binnenkort het stokje overnemen van Firefox voor Android.

Firefox 57

In een ondersteuningsdocument staat dat Firefox op een gegeven moment afgelost moet worden door Fenix. De ontwikkeling van Firefox zal afgebouwd worden, waarna het stokje overgenomen wordt door Fenix. In het document komt naar voren dat Firefox 67 en 68 nog uitgebracht zullen worden. Daarna zullen enkel nog beveiligingsupdates en oplossingen voor bugs en fouten worden uitgerold. Het einde van Firefox staat voor 2020 gepland.

Firefox android

Onbekend is wanneer Fenix officieel uitgebracht wordt. Op dit moment wordt de Fenix browser getest. Mozilla heeft ook nog een andere eigen browser, welke zich helemaal richt op de privacy; Firefox Focus.

Firefox Browser: snel en privé
Firefox Browser: snel en privé
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel