Mozilla: nieuwe generatie Firefox voor Android nu als open beta

Er kan een nieuwe betaversie gedownload worden van de Firefox browser voor Android. Om een écht interessant alternatief te bieden op Chrome, komt Mozilla met een nieuwe versie van Firefox.

Firefox Preview als beta

Firefox is een bekende browser, maar met de huidige Android-app kan niet altijd even snel gewerkt worden als met Chrome. Met een nieuwe versie van de Firefox browser moet daar verandering in komen. In de afgelopen maanden heeft Mozilla hard gewerkt aan een nieuwe versie onder de naam Fenix. Nu wordt deze als open beta gedeeld.

Firefox Preview

De nieuwe Firefox voor Android is volgens Mozilla twee keer zo snel als de huidige versie van Firefox voor het mobiele besturingssysteem. Daarbij biedt de webbrowser een aantal extra’s. Zo biedt het bescherming tegen tracking-scripts en kent het een verzamelmodus (collecties) waarmee je snel sites kunt organiseren en kunt opslaan. Tevens is er een leesmodus beschikbaar, net als een donker thema.

Wil je zelf aan de slag met de beta-versie van Firefox, dan kun je deze downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Firefox Browser (Nightly for Developers)
Firefox Browser (Nightly for Developers)
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel