Nationale Wetenschapsquiz 2015: meespelen op smartphone of tablet

De Nationale Wetenschapsquiz 2015 bepaalt welke deelnemer het meeste weet over de wetenschap. Ook kun je thuis je wetenschapskennis op de proef stellen, meedoen kan via het tweede scherm op je smartphone of tablet.

Nationale Wetenschapsquiz 2015

De Nationale Wetenschapsquiz 2015 wordt gehouden in samenwerking met het NWO en er zijn leuke prijzen te verdienen als je thuis meespeelt via de app. Wat dacht je van een drone of 3D-printer of ga je er vandoor met de hoofdprijs? Hoe dan ook bereid je voor op vragen zoals: “Als je Spa rood in een glas giet waar je net witte wijn uit gedronken hebt, zie je geen bubbels. Hoe komt dat?”.

De Nationale Wetenschapsquiz 2015 wordt uitgezonden op 24 december om 21:05 uur bij NPO 2. Het programma wordt gepresenteerd door Ionica Smeets en Pieter Hulst. In de studio nemen drie wetenschappers het op tegen drie uitvinders. De quiz bestaat uit 15 vragen en experimenten waarop in de studio en ook thuis antwoord gegeven moet worden.

Thuis meespelen kan, of je nu gebruik maakt van een Android telefoon of tablet of Apple iOS. Er is geen officiële applicatie maar wel een web-app waarin je kunt meedoen. Dit tweede scherm kun je vinden op de website van de VPRO. Deelname aan de NWQ 2015 is gratis.

Foto: Robert Lagendijk

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel