Nederlanders gebruiken gemiddeld 3,3GB mobiel internet per maand

Het mobiele internet kan niet gemist worden uit het dagelijks leven. Uit cijfers van de ACM blijkt dat we gemiddeld 3,3GB aan data verstoken per maand. Er zijn ook andere cijfers naar buiten gebracht.

Dataverbruik in Nederland

De Autoriteit Consument en Markt, afgekort ACM, heeft cijfers gedeeld over het mobiele internetgebruik in Nederland. Van de 15 miljoen Nederlanders (van 12 jaar en ouder) heeft 90,3 procent toegang tot mobiel internet. Per jaar gebruiken we gemiddeld 40GB aan internet. Dit komt neer op zo’n 3,3GB per maand.

Het gaat hierbij om cijfers over het jaar 2018, waaruit ook blijkt dat we met zijn allen gemiddeld 537 miljoen gigabyte aan mobiele data er doorheen hebben gejast. Dit is een stijging van 59 procent, in vergelijking met een jaar eerder. Dit was in 2017 namelijk nog 337 miljoen gigabyte. Het merendeel van de verbruikte data vindt plaats op het 4G-netwerk, dit bedraagt 494 miljoen GB. De resterende 42,8 miljoen GB werd verwerkt over het 3G-netwerk.

Ook over het bellen en sms’en zijn er cijfers gedeeld. Volgens de ACM hebben we met zijn allen iets meer dan 3 miljard sms-berichten verstuurd (per kwartaal zijn dat er gemiddeld 767 miljoen). Het aantal telefoontjes is in vergelijking met vorig jaar gedaald van 523,5 miljoen uur naar ruim 500 miljoen uur.

> AchtergrondinformatieAlles over 4G: frequenties, banden en de techniek

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel