Onderzoek: “Nederlands 4G netwerk scoort erg goed, maar kan iets leren van België”

Opensignal heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin het bedrijf wereldwijd 4G netwerken vergelijkt. Naast beschikbaarheid en vertraging worden ook down- en upload snelheden vergeleken.

Nederland wereldwijd vierde

De belangrijkste conclusies uit het rapport zijn onder andere dat de vertraging op netwerken niet onder de grens van 30 milliseconden lijkt uit te komen. In 13 van de 87 onderzochte landen komt de vertraging onder de 40 milliseconden uit. Europa is een sterke speler als het gaat om het aanbieden van een snel en breed beschikbaar 4G-netwerk. Downloadsnelheden variëren wereldwijd tussen de 2 en 50 Mbps.

De Nederlandse netwerken zetten gezamenlijk een mooie score neer met een vierde plek op het gebied van snel downloaden. Qua beschikbaarheid van 4G, ervaring van video en uploadsnelheid op de Nederlandse netwerken claimt Nederland de zesde plaats. Op het gebied van vertraging op het netwerk scoort België beter met een zevende plaats tegenover de twaalfde plaats van Nederland. Nederland kan op dat gebied nog iets leren van België. België is verder ook terug te vinden in de wereldwijde top 10 voor haar download en upload snelheden.

Opensignal rankings Q1 2019

De beste netwerken vind je in Noorwegen en Zuid-Korea. Voor het rapport maakte Opensignal gebruik van 139 miljard metingen verricht op 43,6 miljoen apparaten tussen 1 januari 2019 en 31 maart 2019.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel