Nest-gebruikers kunnen account overzetten naar Google: IFTTT wordt dan onbruikbaar

Google is sinds enige tijd eigendom van Nest, bekend van de slimme apparaten. Gebruikers die daarbij ook IFTTT gebruiken, kunnen beter hun account niet overzetten naar hun Google-account.

IFTTT bij je Nest

Vanaf nu is het mogelijk om je Nest-account te migreren naar een Google-account. Nest is sinds een tijdje onderdeel van Google en dus wil Google het voor gebruikers makkelijk maken om hun account te beheren; namelijk gewoon via het Google-account. Dit biedt veel voordelen, omdat het ook nieuwe functionaliteit toevoegt in de toekomst, maar niet alles is even positief.

Nest app IQ Cam Indoor

Degenen die hun Nest-thermostaat, rookmelder, beveiligingscamera of ander product gebruiken in combinatie met IFTTT kunnen maar beter niet hun account omzetten. Wanneer dit namelijk gebeurt, kan IFTTT niet meer gebruikt worden met Nest.

Op dit moment kunnen gebruikers zelf kiezen of zij hun account over willen hevelen naar een Google-account. Deze gebruikers dienen hun account te houden zoals het nu is. Het nadeel daarvan is wel dat mogelijke nieuwe functionaliteit niet gebruikt kan worden met enkel je Nest-account, maar dat dit via je Google-account loopt. Google zet met Nest meer in op de integratie met de Google Assistent.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel