Netatmo app voor weerstation krijgt grote beurt met nieuwe interface

Het Franse Netatmo heeft haar applicatie voor het Netatmo weerstation een grote beurt gegeven. Het nieuwe ontwerp maakt de app helemaal fris, dat was nodig want de oude app werkte niet lekker op diverse resoluties. Met de update voor de Netatmo app kan je op een nog duidelijkere manier de meetgegevens van het weer bekijken.

Netatmo weerstation app

De oude app zag er op zijn zachtst gezegd niet heel actueel uit. Dat maakt het bedrijf met de nieuwe applicatie helemaal goed. Met het Netatmo weerstation kun je zelf metingen verrichten zoals temperatuur en de hoeveelheid regen die is gevallen. Sinds kort is het ook mogelijk om een windmeter te koppelen aan het station.

Netatmo app

In de nieuwe applicatie zien we in een oogopslag de binnen en buiten temperatuur. Ook kan nu het dauwpunt worden getoond. Bij de temperatuur en luchtdruk wordt een trendpijltje getoond en blijft deze stabiel dan is dit pijltje een cirkel. Op het start scherm wordt ook een meerdaagse verwachting getoond.

Netatmo app

Wanneer je in het bovenste gedeelte naar links of rechts veegt dan krijg je gegevens te zien van de wind- en regenmeter. Dit is eveneens fraai vormgegeven. De achtergrond van de app verandert mee gedurende de dag, zo wordt deze ‘s nachts donker en overdag licht.

Netatmo app

Tijdens het testen van de nieuwe app vinden we nog wel wat vertaalfouten en lijken de grafieken niet meer te werken in de applicatie. Toch is de app een flinke vooruitgang voor bezitters van het Netatmo weerstation.

De update wordt gefaseerd uitgerold dus het kan zijn dat je de update nog niet hebt ontvangen via de Google Play Store.

Bekijk ook: De grote weer-app test 2015: de meest betrouwbare weer-app

Netatmo Weather
Netatmo Weather
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel