Niantic geeft Pokémon Go ‘valsspelers’ permanente ban

Ontwikkelaar Niantic van de populaire game Pokémon GO gaat spelers die de regels overtreden een permanente ban opleggen. Dit betekent dat zij het spel niet langer meer kunnen spelen als zij gebruik maken van cheats. Denk hierbij aan het vervalsen van je locatie. Maak je gebruik van tools die niet in Pokémon Go zelf zitten, dan ben je nu gewaarschuwd.

Pokémon Go ban

Niantic is begonnen met het permanent bannen van gebruikers die de spelregels overtreden. Met deze flinke maatregel wil de ontwikkelaars gebruikers de kans op vals spelen zo laag mogelijk houden. Niantic geeft de zogenoemde cheaters een ban als zij bijvoorbeeld gebruik maken van een app die je locatie vervalst, een emulator of andere onofficiële software.

Pokémon GO ban

Gebruikers die de spelregels overtreden konden eerst nog een tijdelijke ban krijgen, maar deze bleek met een aantal stappen te omzeilen. De permanente ban maakt het spel definitief onbruikbaar voor degenen die de ban opgelegd hebben gekregen. Gebruik dus geen andere apps om bijvoorbeeld je locatie aan te passen om die ene Pokémon te vangen, dat kan je duur komen te staan.

Heb je een ban gekregen, en ben je het daar niet mee eens? Dan kan je via dit formulier van Niantic bezwaar maken.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel