Niantic reageert op negatieve berichten van Pokémon Go spelers

Afgelopen zaterdag heeft Niantic een nieuwe update voor Pokémon Go uitgebracht, waar niet alle spelers even blij mee waren. Er werden verschillende wijzigingen doorgevoerd en bepaalde functionaliteit verdween. Ook werden apps van derden verwijderd. Op al deze punten heeft Niantic een reactie gegeven.

Niantic over Pokémon Go

Niantic heeft gereageerd op de negatieve berichten van Pokémon Go spelers. In de laatste update zijn namelijk de ‘voetjes’ weggehaald bij het nearby-systeem. Ze laten weten dit te hebben verwijderd omdat dit onduidelijk was en ze zijn bezig om hiervoor een nieuw verbeterd systeem te maken. Deze functie zullen we dus op termijn weer terug gaan zien in Pokémon Go.

Pokémon GO 0.31.0 nearby

Ook zijn afgelopen zondag apps van derden uit de Play Store verwijderd op verzoek van Niantic. Daarnaast is ook de website van Pokevision offline gehaald. De reden hiervoor is omdat Niantic hierdoor niet de gewenste ‘quality of service’ kan bereiken. Daarbij zorgen dit soort apps voor een extra druk op de servers. Door de hoeveelheid spelers is het een interessante uitdaging geworden om Pokémon Go wereldwijd uitgerold te krijgen. Maar het spel zal sowieso wereldwijd uitgebracht gaan worden. De landen waar de game nog niet beschikbaar is, zullen binnenkort Pokémon Go kunnen downloaden.

Niantic laat weten dat ze alle e-mails en berichten hebben gelezen. Ze geven aan geen tijd te hebben gehad om deze te beantwoorden. Ze hebben hard moeten werken om het spel draaiende te houden en zijn bezig om het spel naar andere landen verder te kunnen uitrollen. Pokémon Go is inmiddels meer dan 100 miljoen keer gedownload.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel