Niantic haalt succesvolle Pokémon Go apps van derden uit Play Store

Applicaties waarmee je precies kunt zien waar Pokémons zitten en voor hoe lang, maken het spelen van Pokémon Go net wat makkelijker. Erg handig, deze apps van derden. Echter denkt ontwikkelaar Niantic hier anders over. Massaal worden de handige apps verwijderd uit de Play Store.

Pokémon Go apps

Een groot aantal verschillende applicaties helpen Pokémon Go trainers met het vinden van Pokémons of laat je op een gemakkelijke manier chatten met elkaar. Niantic, ontwikkelaar van verschillende games waaronder Pokémon Go, onderneemt nu actie tegen apps van derden.

Handig

We bespraken de afgelopen tijd verschillende toepassingen waarmee het spelen van Pokémon Go prettiger gemaakt kon worden. Zo schreven we over PokeVision en het handige PokeDetector. Beide applicaties verdwenen enkele dagen na publicatie uit de Play Store. Inmiddels is ook PokeVision als dienst offline gehaald door Niantic. Ook verschillende andere apps worden in opdracht van Niantic verwijderd door Google.

Pokevision offline

De reactie van Niantic

In een interview met Forbes laat John Hanke, CEO van Niantic, weten dat miljoenen spelers gebruik maken van dit soort apps. Op de vraag hoe Hanke over dit soort apps denkt, laat hij weten dat hij er niet van houdt en dat hij geen fan is van dit soort diensten. Het zou het plezier uit de game halen en dit soort ‘hacks’ zijn tegen de voorwaarden van de dienstverlening in.

Nearby

Volgens Hanke heeft het momenteel geen prioriteit om de apps en de daarbij horende diensten uit de lucht te halen. De ontwikkelaars besteden op dit moment liever hun tijd aan de Nearby-functie waarmee gebruikers kunnen zien hoever de Pokémon nog weg is. Met de update die van het weekend werd uitgebracht naar Pokémon 0.31.0, werden de voetstappen uit de app gehaald. In plaats van het juiste aantal voetstapjes te tonen werden er altijd drie voetstappen getoond.

Pokémon GO 0.31.0 nearby

De verschillende apps maken gebruik van de informatie van de servers van Niantic. Het ligt voor de hand dat Niantic hier op termijn acties op zal ondernemen zodat deze niet meer voor dergelijke diensten gebruikt kunnen worden. Daarnaast worden dus ook ontwikkelaars van Pokémon Go apps gedwongen om apps uit de lucht te halen, waardoor apps die nieuw worden uitgebracht, enkele dagen later weer offline worden gehaald.

Maak(te) jij gebruik van applicaties van derden, waarmee je voordeel kon halen in de game? We zijn benieuwd!

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel