PokeDetector: notificatie wanneer een Pokémon in de buurt is

Pokémon GO laat ons stad en land af gaan om maar die Pokémon te vangen. We hebben in de afgelopen tijd verschillende apps behandeld waarmee het vangen van Pokémon makkelijker wordt gemaakt. Ook PokeDetector is een handige app waarmee je een notificatie krijgt zodra er een Pokémon in de buurt is.

PokeDetector

Met PokeDetector hoef je bang te zijn dat je het moment moet missen om een belangrijke Pokémon te vangen. Terwijl jij gewoon ondertussen bijvoorbeeld op Facebook zit, de DroidApp App bekijkt of bezig bent met WhatsApp, controleert PokeDetector op de achtergrond of er een Pokémon in de buurt is.

Als dit het geval is, zal er direct een notificatie binnenkomen. Je krijgt dan te zien welke Pokémon er in de buurt is, of dat er misschien wel meerdere in je omgeving verstopt zitten. Door op de notificatie te tikken opent direct de Google Maps kaart waar je de locatie van de Pokémon op terug kunt vinden. In een notificatie en op de kaart wordt ook weergegeven hoe lang de Pokémon nog op die plek zal blijven zitten.

PokeDetector

Bij de instellingen kan je aangeven om de hoeveel tijd PokeDetector moet scannen op ‘nearby Pokémon’. Hoe vaker hij moet controleren, hoe meer dit vraagt van je batterij. Handig daarom is dat als je de app niet gebruikt, ‘Disable PokeDetector’ aan te tikken in de app. Middels een in-app aankoop van 2,89 euro krijg je de mogelijkheid om zelf te selecteren bij welke Pokémon je een notificatie wilt ontvangen. Het inloggen gaat eenmalig met je Google-account. Ook heeft de applicatie ondersteuning voor Android Wear zodat je op je smartwatch precies ziet waar zich een Pokémon bevindt.

PokeDetector

Gisteren bespraken we ook al PokéVision voor het bekijken van Pokémon in de buurt. Mocht je alles uit de game willen halen, lees dan ons artikel met Pokémon GO tips.

Update: Niantic laat met regelmaat apps van derden uit de Play Store door Google verwijderen. Dit omdat bepaalde applicaties inbreuk maken op de rechten van de game. Ook PokeDetector is helaas uit de Play Store verwijderd. Lees ook: Niantic haalt succesvolle Pokémon Go apps van derden uit Play Store

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel