Pokémon Go: Pokéstops en Gyms bij stations verwijderd door Niantic

Op verschillende plaatsen in Nederland, rond het spoor en stations, zijn Pokéstops en Gyms verwijderd door Niantic. De ontwikkelaar heeft dit gedaan op verzoek van Spoorbeheerder ProRail. Er zouden teveel onveilige situaties zijn ontstaan doordat de elementen uit het populaire spel te dicht bij spoorlijnen zouden bevinden.

Verwijderde Pokéstops en Gyms

Pokémon Go is mateloos populair. Over de hele wereld zijn er Pokémons te vinden en kan je bij Pokéstops items vinden. Bij Gyms kan je je eigen Pokémon laten vechten tegen een andere Pokémon. Echter bevonden allebei de elementen in het spel zich met regelmaat in de buurt van het spoor. Omdat de fanatieke Pokémon Go speler regelmatig zich zou laten verleiden tot het bemachtigen van items of het aangaan van een virtueel gevecht, diende Spoorbeheerder ProRail vorige maand een verzoek in om Stops en Gyms in de buurt van het spoor te verwijderen.

Pokemon Go

Niantic heeft nu op het verzoek van Niantic gereageerd. Er zijn verschillende Pokéstops en Gyms in de buurt van het spoor en bij stations verwijderd. Onder andere bij de spoorbrug over de IJssel en het spoor bij Delft en Hoofddorp zouden volgens ProRail al gevaarlijke situaties zijn ontstaan. Het is niet alleen gevaarlijk, ProRail geeft ook aan dat bij het lopen op of langs het spoor een boete gegeven wordt van 140 euro.

Op dit moment zou in ieder geval een Pokéstop rond Utrecht Centraal weggehaald zijn uit Pokémon Go. Het is niet helemaal duidelijk waar nog meer stops en gyms verwijderd zijn. Omdat het volgens ProRail onhaalbaar is om voor iedere locatie bij Niantic aan te geven, welke stops verwijderd moeten worden, maakt Niantic nu zelf de keus. Zo zouden ook Pokéstops in de stationshal van Utrecht Centraal verwijderd zijn. Deze week werd Pokémon Go 0.33 uitgebracht.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel