Nieuw Proximus Mobilus XL-abonnement staat onbeperkt dataverbruik toe

Belgische telecomprovider Proximus heeft een nieuwe abonnementsvorm geïntroduceerd voor wie non-stop op het internet wil surfen. Hierbij kent het abonnement wel een limiet waarna de datastroom wordt afgeknepen op een maximale snelheid van 512Kbit/sec.

Mobilus XL Unlimited

Het nieuwe unlimited abonnement van Proximus is onderdeel van een vernieuwd mobiel aanbod van de provider. Volgens Proximus willen haar klanten meer dan ooit altijd en overal verbonden zijn. Klanten die bijvoorbeeld op dit moment het Mobilus L abonnement hebben, worden vandaag automatisch overgeschakeld naar het Mobilus XL Unlimited abonnement. Daarmee vervalt voor deze gebruikers het harde datalimiet van 10 gigabyte.

Voor nieuwe klanten is er de keuze uit een vernieuwd Mobilus-L pakket met 10GB data en onbeperkte belminuten. Bij het Mobilus M-abonnement worden het aantal belminuten en smsjes ook onbeperkt met maximaal 5 gigabyte aan data. Het Mobilus S-tariefplan blijft ongewijzigd. Het nieuwste abonnement Mobilus XL Unlimited is geheel onbeperkt tot op zekere hoogte, na 20 gigabyte wordt de dataverbinding geknepen tot 512Kbit/seconde.

Overigens is het Unlimited abonnement onbeperkt tot de landsgrenzen, in de EU geldt een harde limiet van 16GB waarna er een bedrag van 72 cent per verbruikte MB moet worden afgerekend. Begin volgend jaar wordt dat tarief verlaagd naar 54 cent per MB, opgepast dus bij het sturen van vakantiefoto’s en filmpjes!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel