Nieuwe details over vouwbare Galaxy F: kleinere accu dan verwacht

Samsung werkt hard aan een vouwbare telefoon. In november kregen we een eerste indruk te zien en volgende maand zal de release plaatsvinden. Nu zijn er verschillende nieuwe details opgedoken over het vouwbare toestel.

Kleinere accu in Galaxy F

Of de naam inderdaad Galaxy F (afkorting van Galaxy Fold) wordt is nog de vraag, maar we komen wel steeds meer te weten over de eerste vouwbare smartphone van Samsung. De telefoon werd voor het eerst in november aan het publiek getoond. We schreven maandag dat Samsung de telefoon in zijn definitieve vorm waarschijnlijk op 20 februari presenteert, net als de Galaxy S10-serie. Intern wordt de vouwbare smartphone ‘Winner’ genoemd.

Er zijn nu nieuwe details bekend geworden over de nieuwe opvouwbare Samsung. Waar eerder nog gedacht werd aan een capaciteit van 5000-6000 mAh, zal dit een stukje minder worden. De nieuwste berichten spreken over een totale capaciteit van 4400 mAh welke verdeeld is in tweemaal 2200 mAh. Samsung zou volgens de berichten het toestel van 12GB werkgeheugen willen voorzien, waarbij eerder nog werd gedacht aan 8GB RAM. De interne opslagruimte zou komen te liggen op 512GB en 1TB.

Gedacht wordt aan een prijs van rond de 1500 euro. Er zullen in één miljoen exemplaren gemaakt worden, om zo ook te kijken hoe de markt reageert op een dergelijk type smartphone. De vouwbare Samsung krijgen we naar verwachting 20 februari te zien, en hier krijgen we ongetwijfeld dan meer informatie over de Galaxy F.

Lees ook

Reageer op dit artikel