Nintendo brengt Super Mario Run ‘later’ ook naar Android

Tijdens de Apple Keynote kwam Nintendo met een nieuwe mobiele game voor iOS; Super Mario Run. Het spel zal als eerst voor Apple iOS apparaten verschijnen zoals de iPhone. Echter is nu ook bekend gemaakt dat het spel ook voor Android uitgebracht zal gaan worden.

Super Mario Run

Super Mario Run is een game waarin de bekende loodgieter Mario de hoofdrol speelt. Het spel kan bediend worden met één hand en werd gisteren tijdens de Apple Keynote door Nintendo aangekondigd. Het spel is gemakkelijk qua bediening en werking. Je kunt het spel gemakkelijk spelen tijdens het eten van een hamburger, het wachten op de metro, of wat dan ook; zo liet Nintendo tijdens de aankondiging weten.

Het doel in Super Mario Run is eenvoudig. Mario rent automatisch door de levels heen. Jij moet er voor zorgen dat hij vijanden en hindernissen kan ontwijken door hem te laten springen. De reactie van Mario is afhankelijk van de timing dat je de actie uitvoert. Er zijn drie spelstanden waarin je munten kunt verzamelen, de level-resultaten van andere spelers kunt verbeteren en je kunt in de derde spelstand je eigen Paddenstoelenrijk creëren.

Android

Nintendo liet daarbij weten dat Super Mario Run in december ‘exclusief’ uitgebracht wordt voor iOS. Echter viel er (logischerwijs) tijdens het Apple evenement geen woord over Android. Nu heeft Nintendo de bevestiging gegeven dat Super Mario Run ook voor Android uitgebracht zal worden. Een releasedatum is helaas niet bekend voor Android.

Nintendo

Nintendo zal in 2017 nog twee mobiele games uitbrengen. Animal Crossing en Fire Emblem zullen uitgebracht worden voor op de smartphone zoals Android en iOS. Het was eigenlijk de bedoeling om deze in het najaar van 2016 uit te brengen, maar vermoedelijk krijgt Super Mario Run nu meer prioriteit, waardoor de rest van de games moet wijken. Eerder dit jaar bracht het Japanse bedrijf ook al Miitomo uit als sociale game.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel