NL-Alert controlebericht wordt weer verzonden op 4 juni

De Nederlandse overheid zal op maandag 4 juni opnieuw NL-Alert testen. Middels een controlebericht wordt het nieuwe alarmmiddel van de overheid getest. Dit zal gebeuren om 12:00 uur, samen met het luchtalarm.

NL-Alert test op 4 juni

Maandag 4 juni 2018 zal de overheid in Nederland opnieuw het alarmmiddel NL-Alert testen. De laatste keer dat de overheid de opvolger van het luchtalarm heeft getest was in december 2017. NL-Alert moet later het traditionele luchtalarm vervangen. Aankomende maandag worden beide systemen getest.

Het merendeel van de smartphones is inmiddels op de juiste manier ingesteld om NL-Alert te ontvangen. De overheid raadt aan toch de instellingen even te controleren aan de hand van de instelhulp.

NL-Alert 4 juni

NL-Alert wordt gebruikt in het geval van een noodsituatie. De dienst werkt op basis van cell broadcast; en dus niet via 4G of SMS. Je zou een noodmelding ook moeten ontvangen als het mobiele netwerk overbelast is. De overheid stuurt op 4 juni een vergelijkbaar bericht als hieronder;

NL-Alert 04-06-2018 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Als je het bericht van NL-Alert hebt ontvangen, dan betekent dit dat je smartphone op de juiste manier is ingesteld.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel