NL-Alert: overheid test vandaag met controlebericht

De Nederlandse overheid zal vandaag de dienst NL-Alert opnieuw testen. NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland waarmee de overheid mensen in een directe omgeving kan waarschuwen bij een noodsituatie.

NL-Alert

Vanmiddag, maandag 1 juni, om 12:00 uur zal de overheid naast het testen van het luchtalarm, ook een nieuw controlebericht van NL-Alert uitzenden. Met dit controlebericht kunnen mensen nagaan of de smartphone juist is ingesteld om dergelijke berichten te ontvangen.

NL-Alert is bedoeld om mensen te waarschuwen bij een noodsituatie. Hierbij kan gedacht worden aan een grote brand, noodweer of een dreigende overstroming. Omdat de meeste mensen altijd wel een mobiele telefoon bij zich hebben, wil de overheid met NL-Alert meer mensen bereiken via deze weg.

Gisteren schreven we al dat KPN de eerste provider is in Nederland die NL-Alert op het 4G-netwerk zal ondersteunen. Vanaf 1 december 2015 zijn alle providers verplicht om hun netwerken geschikt te maken voor NL-Alert over 4G. Om te controleren of jouw smartphone ook goed ingesteld is voor NL-Alert kan je hier de NL-Alert instelhulp raadplegen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel