Goedkope Nokia 2 duurzaamheid op de proef: interessante uitkomst

Als je ‘Nokia’ hoort denk je al snel een oerdegelijke toestellen die niet snel kapot zullen gaan. De Nokia 2 is het meest goedkope toestel en kost rond de 100 euro. Hoe degelijk is deze smartphone dan? Dat wordt getest in een uitgebreide video.

Nokia 2 duurzaamheid

De duurzaamheid van goedkope toestellen is niet bij ieder merk even goed. Toch weten we uit ervaring dat dit bij de duurste smartphones ook niet per se het geval hoeft te zijn. Want voor je het weet heb je krasjes, een barst of andere beschadigingen. Nokia heeft tot nu toe de eerdere duurzaamheidstesten glansrijk doorstaan. Maar zou Nokia met de ‘2’ bespaard hebben op de duurzaamheid?

Nokia 2 zwart

De duurzaamheidstesten die JerryRigEverything uitvoert, zijn niet allemaal even representatief. Toch krijg je met deze video’s wel een goed beeld en een eerste indruk over hoe kwetsbaar het toestel is voor onheil van buitenaf. De resultaten die de Nokia 2 weet neer te zetten zijn erg indrukwekkend.

Een plastic scherm (maar wel met Gorilla Glass 3) en een plastic behuizing, dat kan niet veel goeds betekenen zou je denken? Nokia heeft stappen gezet met de glazen behuizing van de camera; waar dit bij plastic snel kan krassen, is dit met glas dus niet het geval. De frames zijn uit metaal vervaardigd. Daarbij valt ook op dat de Nokia 2 niet (volledig) te buigen is en dus gewoon gebruikt kan blijven worden.

In het eerste kwartaal van 2018 wordt de Nokia 2 in Nederland verwacht. We zijn erg benieuwd naar het toestel. De eerste indruk is in ieder geval, samen met de prijs positief.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel