Nokia 5.1: update naar Android 9 Pie wordt uitgerold

Voor de Nokia 5.1 is door HMD Global een nieuwe update vrijgegeven. De betaalbare smartphone wordt bijgewerkt naar Android 9 Pie. Deze update brengt een reeks nieuwe functies naar de smartphone.

Android Pie voor Nokia 5.1

Vorig jaar werd door HMD Global de Nokia 5.1 uitgebracht. Deze betaalbare smartphone wordt vanaf nu voorzien van een nieuwe update. Zoals bekend brengt Pie een hoop nieuwe features naar smartphones, en zullen tevens de prestaties van de telefoon verbeterd worden. Juho Sarvikas van Nokia laat weten dat de Nokia 5.1 vanaf nu voorzien wordt van een update naar Android 9 Pie, geheel volgens de eerder vrijgegeven planning.

Nokia 5.1 Android 9 Pie

De nieuwe functies zijn bijvoorbeeld het Android Dashboard, met Digital Wellbeing. Hier vind je interessante statistieken terug over het gebruik van je smartphone. Hoeveel notificaties krijg je, en hoeveel tijd besteed je per dag of week aan een app? Ook zijn er verbeterde meldingen, App Actions, Slices en een vernieuwd multitaskvenster. Alles over de nieuwe functies vind je terug in ons interessante artikel over de nieuwe functies in Android Pie.

Nokia is weliswaar gestart met het uitrollen van de update; het kan even duren voordat deze bij iedere gebruiker beschikbaar is. Dit komt doordat er gekozen is voor een gefaseerde uitrol. Als de update voor je Nokia 5.1 beschikbaar is, ontvang je hiervan een melding op je smartphone.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel