Nokia 6 (2017) ontvangt Android 9 Pie met patch van februari

Goed nieuws voor de vele bezitters van de eerste generatie van de Nokia 6. De Nokia 6 (2017) wordt vanaf nu bijgewerkt met een update naar Android 9 Pie, samen met een nieuwe security-patch. De update wordt vanaf nu uitgerold in Nederland.

Nokia 6: update naar Android Pie

Voor de eerste generatie van de Nokia 6 uit 2017 wordt een nieuwe update verspreid. Het is de langverwachte nieuwe Android-versie; Android 9 Pie. DroidApp-lezer Huub laat ons weten dat hij de update zojuist heeft ontvangen op zijn smartphone. Ook Oscar laat ons weten dat de update zojuist beschikbaar is gesteld. Samen met de update naar Android 9 Pie wordt de telefoon ook bijgewerkt met de beveiligingsupdate van februari 2019.

Nokia 6 Android 9 Pie

De software-update voor het toestel heeft versienummer V6.12H en is circa 1,7GB groot. Om die reden is het aan te raden om de update via een WiFi-verbinding te installeren. De update naar Pie brengt veel nieuwe functies. Denk aan Digitaal Welzijn (Digital Wellbeing) waarmee je precies kunt bijhouden hoe gehecht/verslaafd je eigenlijk bent aan je toestel, hoeveel notificaties je ontvangt, welke apps je hoeveel tijd gebruikt en nog veel meer. Tevens zijn er voorspellende app-acties die van pas kunnen komen. We hebben alles features gebundeld in het artikel ‘Nieuwe functies in Android Pie‘.

In april 2018 kreeg de Nokia 6 (2017) de update nog naar Android 8.1 Oreo. Naar verwachting is dit de laatste grotere Android-update voor het toestel, maar wie weet wat HMD Global nog van plan is. Het toestel zal naar verwachting nog wel enige tijd bijgewerkt worden met beveiligingsupdates. Zodra de update voor jouw device beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. Via instellingen kun je ook handmatig controleren of de nieuwe update al voor jouw toestel geïnstalleerd kan worden.

Win een Nokia 8.1 met de DroidApp Quiz

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel