Dit zijn de Nokia 7+ met Android One en Nokia 1; uitgelekt door Evleaks

Tijdens de komende editie van het Mobile World Congress zal Nokia in ieder geval de Nokia 6 (2018) en de Nokia 7+ laten zien. Die laatste is nu dankzij Evan Blass volledig uitgelekt; zowel in beeld als qua specificaties. Daarbij zien we ook nieuwe foto’s van de betaalbare Nokia 1.

Nokia 7+ uitgelekt

De Nokia 7 Plus gaat al wat langer rond in het geruchtencircuit en alle berichten worden nu nog duidelijker.  Niemand minder dan de bekende leaker Evan Blass heeft veel informatie naar buiten gebracht over het toestel. Nokia voorziet de 7+ van de volledige Android-ervaring met Android One. Hierdoor ben je verzekerd van nog snellere updates dan Nokia al uitbracht.

Nokia 7+

Waar de Nokia 7 waarschijnlijk alleen voor de Chinese markt bedoeld is, is de Nokia 7+ naar alle waarschijnlijkheid voor de rest van de wereld. Het toestel krijgt een 6,0 inch Full-HD+display met 18:9 beeldverhouding. Daarbij bedraagt de resolutie dus 2160 x 1080 pixels. Er is verder een Snapdragon 660 octa-core processor, 4GB RAM, 64GB opslagruimte (uitbreidbaar) en vingerafdrukscanner achterop.

Ook aan de achterkant zien we de dual-camera met ZEISS-technologie. Deze camera heeft twee sensoren van 13MP en 12MP. De tweede lens zorgt voor 2x optische zoom zodat je zonder kwaliteitsverlies je onderwerp dichterbij kunt halen. Aan de voorzijde is een 16MP front-camera geplaatst. Er is een USB-C poort met Quick Charge ondersteuning.

Nokia 7+ grijs-bruin

De Nokia 7+ wordt leverbaar in wit en grijs-bruin. Allebei de varianten zijn voorzien van oranje accenten die zich uiten in bijvoorbeeld de randen van de camera en volumetoetsen.

Nokia 1

Ook over de Nokia 1 is nieuw beeld naar buiten gebracht door Evan Blass. Vermoedelijk zullen we ook dit budget-toestel op het MWC gaan zien. Het toestel wordt nog voordeliger dan de huidige Nokia 2, die ook in Nederland op de markt beschikbaar is.

Nokia 1

De Nokia 1 zal voorzien zijn van de lichtgewicht-versie van Android; genaamd Android Go. Daarbij wordt gedacht aan 512MB-1GB aan RAM-geheugen. Er werd eerder al geschreven over 8GB interne opslagruimte en een prijskaartje van rond de 80 euro. Ook zou de Nokia 1 een HD-display krijgen, wat vrij uniek is in deze prijsklasse. Het is echter niet bekend of deze smartphone ook in Nederland wordt uitgebracht, of alleen bedoeld is voor opkomende markten.

Nokia op het MWC

De Nokia persconferentie staat gepland voor 25 februari, zo werd gisteren bekend. Uiteraard houden we je op de hoogte van de vorderingen rondom HMD Global.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel