Nokia C1 met Android Go aangekondigd, maar zonder 4G

HMD Global heeft in het betaalbare segment meerdere smartphones uitgebracht. Daar wordt in verschillende landen de Nokia C1 aan toegevoegd, een betaalbare telefoon met Android Go.

Nokia C1 met Android Go

De Nokia C1 is officieel aangekondigd door de van oorsprong Finse fabrikant. Het toestel is voorzien van Android Pie Go Edition, waardoor software is afgestemd op de minder krachtige hardware van de smartphone. In het verleden bracht Nokia al telefoons uit in de betaalbare prijsklasse met de modelnaam C.

Aanwezig op het toestel is een 5,45 inch display met een resolutie van 960 x 480 pixels. Daarbij heeft het toestel een 5 megapixel front-camera met LED-flitser, en ook aan de achterkant zit een 5MP camera met LED-flitser. Qua hardware is de Nokia C1 geen hoogvlieger. Er is alleen 3G en 2G, dus 4G ontbreekt op het toestel.

Nokia C1

Verder heeft de telefoon een quad-core processor van MediaTek, 1GB aan werkgeheugen en 16GB interne opslagruimte. Niet genoeg, dan kun je dit uitbreiden tot een maximum van 64GB. Verder is de C1 uitgerust met een 2500 mAh accu, 3,5 mm audio-aansluiting, FM-radio en er is dual-sim.

De Nokia C1 wordt vooralsnog alleen in enkele Afrikaanse landen uitgebracht. De prijs ligt rond de 55 euro. Een release in Europa lijkt ons vrijwel uitgesloten. Eerder bracht Nokia wel de betaalbare Nokia 2.3 uit in ons land.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel