Nokia wil eenvoud in naamgeving; Plus-modellen worden geschrapt

HMD Global, eigenaar van de merknaam Nokia, zou de naamgeving van de toestellen in haar portfolio willen herzien. Nu is het voor consumenten een wirwar aan namen met onlogische opvolgers. Dat moet veranderen, zo is HMD Global van mening.

Naamgeving bij Nokia

De naamgeving van de vele verschillende toestellen die Nokia afgelopen tijd heeft uitgebracht, zorgt bij veel consumenten voor verwarring. Toegegeven, zelfs de pers heeft het er soms moeilijk mee. De Nokia 7 Plus kreeg bijvoorbeeld de Nokia 8.1 als opvolger; terwijl je eigenlijk zou verwachten dat dit de Nokia 7.1 was. Ook worden in sommige landen andere namen gebruikt voor eenzelfde toestel.

Nokia 8.1 test

Pranav Shroff, verantwoordelijk voor het portfolio bij HMD Global, laat in een interview weten dat de naamgeving van smartphones vereenvoudigd moet worden. Toen in 2017 de smartphones uitgebracht werden hadden deze een eenvoudige naam; simpelweg Nokia 8, Nokia 5, Nokia 6 et cetera. Later kwam er ook een Nokia 8 Sirocco en andere uitbreidingen op bestaande namen. Denk aan de Nokia 5.1, Nokia 5.1 Plus, Nokia X5.

Volgens Shroff is met de lancering van de Plus-modellen in de tweede helft van 2018 het verkeerd gegaan. Er is daar, achteraf gezien, verwarring gecreëerd, zo oppert Shroff. Er zijn (in dit voorbeeld in India) een stuk of 12-13 toestellen aangekondigd in korte tijd. Hij erkent dat het productportfolio op dit moment niet duidelijk is. Daar moet aan gewerkt worden, zo stelt Shroff.

Nokia 7.1 lockscreen

Eerder was de mentaliteit dat een oud model uit de schappen wordt gehaald als de nieuwe versie is aangekondigd. Bijvoorbeeld met de Nokia 3 was dit het geval. In de praktijk gebeurde dit echter niet. Het oude model blijft in de verkoop, daalt in prijs; terwijl er in datzelfde schap ook de nieuwe versie ligt, met dezelfde naam.

Bij verschillende modellen is al een wijziging te zien in de naamgeving. We begonnen bijvoorbeeld met de Nokia 3, toen kwam de Nokia 3.1, nu is er de Nokia 3.2. Het getal achter het modelnummer zal dus steeds oplopen bij een nieuw model. Dat is alvast één stap. Volgens Shroff wordt overwogen de Plus-modellen te schrappen om zo meer overzicht te geven in de modellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel