Nokia X5 gepresenteerd met dual-camera, notch en voordelig prijskaartje

HMD Global zou een dezer dagen met de eerder uitgelekte Nokia 5.1 Plus komen, zo werd duidelijk. Dat is nu inderdaad gebeurd. Het toestel krijgt echter de naam Nokia X5. De smartphone is voorzien van een notch en dual-camera.

Nokia X5 aangekondigd

Het doek is van de Nokia X5 gehaald. De smartphone lekte eerder al uit onder de naam Nokia 5.1 Plus. De smartphone heeft een 5,86 inch display met HD+ resolutie en een beeldverhouding van 19:9. Daarbij is de smartphone voorzien van een notch, een inkeping aan de bovenkant van het display.

Nokia X5

Aan boord van de Nokia X5 is een MediaTek Helio P60 octa-core processor, 3/4GB RAM en 32/64GB opslagruimte. Aan de achterkant van de X5 zit een vingerafdrukscanner, daar vinden we ook de dual-camera (13MP + 5MP) en aan de voorzijde zit een 8 megapixel front-camera.

HMD Global voorziet de Nokia X5 van een 3060 mAh accu, een 3,5 millimeter aansluiting en Android 8.1 Oreo. Uiteraard is ook dit toestel uitgerust met Android One, waardoor je lang van updates bent verzekerd.

Nokia X5

Vooralsnog is de smartphone alleen voor de Chinese markt aangekondigd. Dat betekent echter niet dat we hem niet in Europa hoeven te verwachten. Eerder werd de Nokia X6 al gepresenteerd voor China, en eerder verschenen al aanwijzingen dat Nokia waarschijnlijk ook dat toestel in Europa wil uitbrengen. De prijs daar ligt rond de 150 dollar. We hebben de specificaties verzameld op de toestelpagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel