Nokia presenteert de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus, wanneer naar Europa?

HMD Global heeft vandaag een reeks nieuwe smartphones aangekondigd. Althans nieuw… we zien de Nokia 5.1 Plus en Nokia 6.1 Plus. Beide toestellen komen nu naar meer landen, maar wanneer komen de smartphones nou in Europa en ook naar Nederland?

Nokia 6.1 Plus en Nokia 5.1 Plus aangekondigd

HMD Global, licentiehouder van het merk Nokia, heeft een reeks nieuwe Nokia-toestellen aangekondigd. De smartphonefabrikant komt met de Nokia 6.1 Plus en Nokia 5.1 Plus. Die eerste is in China al eerder gepresenteerd onder de naam Nokia X6. Die laatste werd in China eerder gepresenteerd als de Nokia X5. Beide toestellen worden nu ook uitgebracht in India.

Nokia 6.1 Plus

De specificaties van de Nokia 6.1 Plus zijn gelijk aan die van de Chinese versie. Dit betekent dat je een toestel krijgt met een 5,8 inch Full-HD+ beeldscherm met bovenaan het scherm een notch. Er is een glazen behuizing met aan de achterkant de 16MP+5MP dual-camera en vingerafdrukscanner. Er is 4GB RAM met 32GB opslagruimte (uitbreidbaar). Aan de voorzijde, in de notch, bevindt zich een 16 megapixel front-camera.

De Nokia 6.1 Plus is uitgerust met een Snapdragon 636 octa-core processor, draait op Android 8.1 Oreo en wordt voorzien van Android One. Dit betekent dat het toestel minimaal drie jaar beveiligingsupdates krijgt, en minimaal 2 jaar software-updates zoals Android-versies. De accu heeft een capaciteit van 3060 mAh. In India kost de Nokia 6.1 Plus omgerekend 199 euro. Echter zal de prijs, mocht hij naar Nederland komen, een stuk hoger liggen.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus

De Nokia 5.1 Plus heeft een 5,86 inch Full-HD+ beeldscherm met 19:9 beeldverhouding en ook een notch. Net als bij de 6.1 Plus kan de notch softwarematig verborgen worden. Er is een 13MP + 5MP dual-camera, een 3060 mAh accu die opgeladen kan worden via de USB-C aansluiting. Tevens is het toestel uitgerust met een MediaTek Helio P60 octa-core processor met 3GB RAM-geheugen. Het geheugen van 32GB is uit te breiden met een geheugenkaart. De Nokia 5.1 Plus prijs is nog niet bekend, in september komt de telefoon uit in India.

De aankondiging van vandaag toont helaas geen nieuwe Nokia 9. De teaser van het merk was dus wel wat voorbarig met de smartphone waar we met zijn allen op gewacht zouden hebben. Vooralsnog is alleen bekend geworden dat de twee smartphones in India uitgebracht worden. Het is nog altijd onbekend of de devices ook in Europa of in Nederland uitgebracht worden. Misschien horen we daar meer over tijdens de IFA? Vooralsnog ontbreekt daarover alle informatie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel