NOS als eerste Nederlandse app beschikbaar als Instant App

De NOS app hoeft niet direct geïnstalleerd te worden om gebruikt te worden. Dat klinkt misschien dubbelzinnig maar vanaf nu is de NOS app namelijk beschikbaar als Instant App. De NOS is hierdoor één van de eerste apps die hiervoor geschikt is.

NOS als Instant App

De NOS app is als eerste app van Nederlandse bodem beschikbaar als zogenoemde Instant App. Tijdens Google I/O 2016 kondigde Google de functie Instant Apps aan, hiermee kunnen apps eerst getest worden alvorens ze gedownload worden. Instant Apps zelf zijn nog niet zo lang te gebruiken op Android. Instant Apps kunnen sinds een ruime maand gevonden worden in de Play Store.

Wanneer je de NOS app nog niet op je smartphone hebt staan, zie je in de Play Store twee opties bij de applicatie van de Nederlandse Omroep Stichting. De opties zijn dan downloaden en nu proberen. Bij proberen wordt er een klein gedeelte van de app als het ware opgeslagen. Artikelen die dan geopend worden worden dan in een app-venster geopend. Onderin beeld en via de Play Store kun je er dan alsnog voor kiezen de app te installeren.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel