NPO Start gelanceerd via NPO app: terugkijken in HD, profielen, kijklijst en meer

De Nederlandse Publieke Omroep, afgekort NPO, heeft een update uitgebracht voor de NPO app. Het is vanaf nu mogelijk om de nieuwe functie NPO Start te gebruiken. Hiermee wordt het mogelijk om programma’s in HD te bekijken, programma’s langer terug te kijken, persoonlijke aanbevelingen te krijgen en zonder reclame te kijken.

NPO Start

Een interessante ontwikkeling bij de applicatie van de NPO. Via de NPO app kun je nu kiezen uit drie profielen. Het wordt namelijk mogelijk om (eindelijk) tv-programma’s in HD-kwaliteit te bekijken en om zonder reclame te kijken. Wel zit er verschil tussen de drie profielen waarbij je zelf kunt kiezen of je je wilt registreren. Sommige functies zijn betaald. We zetten de verschillende profielen hieronder op een rij.

NPO Start

Profielen

Zonder registratie kun je de app gebruiken zoals je gewend bent. In de NPO app kun je programma’s terugkijken, live televisie kijken, de tv-gids raadplegen en gebruik maken van de Chromecast-integratie.

Dan is er NPO Start, het tweede profiel. Hiervoor maak je een account aan, maar dit profiel is en blijft gratis. Je kunt verder kijken waar je bent gebleven op alle apparaten, profielen aanmaken voor gezinsleden of apart voor kinderen, favoriete programma’s opslaan en notificaties ontvangen bij nieuwe afleveringen. Daarbij is het ook nog mogelijk om een kijklijst te maken en persoonlijke aanbevelingen te krijgen.

NPO Start Plus

Tot slot is er NPO Start Plus. Deze vorm kost 2,95 euro per maand en is de eerste maand gratis. In dit profiel krijg je de mogelijkheid om tot een jaar na de uitzending de aflevering terug te kijken in HD-kwaliteit. Tevens blijven met NPO Start Plus programma’s langer online staan, zijn er meer series beschikbaar en is er geen reclame.

Update

De update is vanaf nu te vinden in de Google Play Store. Je kunt de applicatie downloaden via onderstaande button.

NPO
NPO
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel