Officieel: Nederlandse taal komt in de komende weken naar Android Wear

Je smartwatch met Android Wear is binnenkort in het Nederlands te gebruiken. Eerder doken er al berichten over dat de Nederlandse taal naar Android Wear kwam, maar nu zijn er nog meer aanwijzingen gevonden die vermoeden dat het binnen enkele weken al uitgerold gaat worden.

Android Wear in het Nederlands

Tot op de dag van vandaag kan de smartwatch met Android Wear enkel in een beperkt aantal talen gebruikt worden zoals Duits en Engels. De Nederlandse taal moeten we nog steeds missen in Android Wear. Wel is het mogelijk om bepaalde spraakcommando’s in onze taal uit te voeren. Eerder verschenen er ook al berichten naar buiten voor ondersteuning van de Nederlandse taal; een datum werd nooit genoemd.

Android Wear Nederlands

In de afgelopen week kreeg Android Wear een interessante update; Android Wear 1.4. Naast permissies en speaker-activatie voor verschillende wearables staan er meer functies op de planning. Op de website van Motorola wordt er melding gemaakt van zes nieuwe talen die toegevoegd worden aan Android Wear. Ook de Nederlandse taal wordt hier aan toegevoegd; samen met Mandarijn, Kantonees, Indonesisch, Pools en Thais.

In de komende weken zal de update met de Nederlandse taal uitgerold gaan worden, zo is de verwachting. Wanneer de update klaarstaat zal er een notificatie tevoorschijn komen op je smartwatch. Natuurlijk lees je hierover meer op DroidApp zodra dit het geval is.

Bekijk ook:

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel