Onderzoek: helft van de tieners gebruikt voice search

“Ok Google, hoe laat is het?” Het zou zomaar kunnen dat jij dit wel eens gevraagd hebt aan je smartphone. Gelukkig ben je niet de enige die regelmatig aan zijn telefoon vragen stelt, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Uit Amerikaans onderzoek onder 1400 deelnemers is gebleken dat meer dan de helft, 55%, van de ondervraagde tieners in de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar, dagelijks gebruik maken van spraak gestuurde zoekopdrachten. Dat is aanzienlijk meer dan volwassenen waarbij 41% meer dan een keer per dag een spraak gestuurde zoekopdracht verricht.

Huiswerk en de route naar huis

Zowel volwassenen als tieners gebruiken voice search voor het opvragen van een route. Uit het onderzoek wordt ook duidelijk dat het spraak gestuurd zoeken al multitaskend wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij het kijken van een tv programma of het bereiden van een recept.
In de onderstaande infographic een overzicht van de meest verrichte zoekopdrachten per leeftijdscategorie.

Voice1-p02

Wanneer en waarom?

Volwassenen zien in voice search tijdens het koken een handig hulpmiddel, terwijl tieners meer gebruik maken van voice search tijdens het kijken van televisie. Toch vindt 74% van de tieners het onacceptabel om midden in het klaslokaal een spraak gestuurde opdracht te doen.

Voice1-p03
Het waarom dat mag duidelijk zijn, volgens de ondervraagden is dit de nieuwe manier van zoeken en is het cool om aan je telefoon vragen te stellen.

Voice1-p04

 

Wij zijn wel benieuwd, gebruik jij spraak gestuurde zoekopdrachten en waarvoor? Laat het weten via een reactie onder dit bericht!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel