OnePlus 5 en 5T bezitters moeten telefoon terugsturen voor DRM-update

OnePlus heeft een update voor klanten die in het bezit zijn van een OnePlus 5 of OnePlus 5T. Na de update kunnen eigenaren HD-video’s bekijken via bijvoorbeeld Netfilx, iets wat nu niet mogelijk is op de telefoons. De reeds geleverde telefoons missen ondersteuning voor de Level 1 Widevine-drm.

OnePlus update alleen via terugsturen

OnePlus heeft op haar OnePlus 5 en 5T smartphone alleen de Level 3 Widevine-drm meegeleverd waardoor HD video inhoud op bijvoorbeeld Netflix niet bekeken kan worden. Volgens de specificaties van Google moeten smartphones over Level 1 beschikken om HD-video vanaf streaming platformen af te kunnen spelen. Ook op de OnePlus 3 lijkt de ondersteuning voor de Widevine Level 1 drm te ontbreken.

OnePlus 5T lava red

Om de smartphones van een update te voorzien moeten klanten deze terugsturen naar OnePlus. De verzendkosten zullen voor rekening van de klanten zijn die buiten het service gebied vallen.  Voor alle andere klanten worden de verzendkosten wel vergoed, naar verwachting zal je je OnePlus-smartphone een week kwijt zijn. Hoewel OnePlus aangeeft dat de manier van updaten niet heel handig is, is er geen andere optie omdat de update vanaf een geverifieerde computer geïnstalleerd dient te worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel