OnePlus 5T: open beta van Android 8.0 Oreo; publieke uitrol voor OnePlus 5 gestaakt

De bezitters van de OnePlus 5T kunnen vanaf nu voor het eerst proeven aan Android Oreo. De eerste versie van de open beta van Android 8.0 Oreo is vanaf nu beschikbaar voor de OnePlus 5T. Daarnaast is bekend geworden dat de publieke uitrol van Oreo voor de OnePlus 5 gestaakt is. 

OnePlus 5T krijgt open beta Android 8.0 Oreo

De OnePlus 5T is het high-end toestel van de Chinese fabrikant. Het toestel verscheen op de markt met Nougat en waar de eerdere generatie OnePlus-toestellen de update naar Oreo al hebben gekregen, moet de 5T nog even wachten. Nu heeft OnePlus bekend gemaakt dat het het open beta-programma geopend heeft naar Android 8.0 Oreo. Hierdoor kun je vanaf nu proeven aan de nieuwe Android-versie. Het gaat hier om een beta waarmee feedback verzameld kan worden voordat de definitieve uitrol start.

De changelog van de update vind je hieronder; aanmelden kan hier.

Launcher

  • Optimized the app shortcut style
  • Combine icon options with app shortcuts
  • Now able to upload photos to Shot on OnePlus

System

  • Added Picture in Picture
  • Added Auto-Fill
  • Added Smart Text Selection
  • New Quick Settings design
  • Updated Android security patch to December

OnePlus 5 update gestaakt

Dan was er nog de definitieve update voor de OnePlus 5, die voorzien werd van Android 8.0 Oreo. De uitrol hiervan startte met kerst, maar nu is de uitrol hiervan tijdelijk stilgelegd. De reden hiervan zou een ‘ernstige bug’ zijn. Onduidelijk is wat deze bug precies veroorzaakt. Wel zijn er verhalen bekend over problemen met de weergave van icoontjes en uitlijning van het scherm en problemen met het zogenoemde Ambient Display.

OnePlus geeft aan spoedig met een update te komen die de problemen oplost. Deze update zou OxygenOS 5.0.1 moeten zijn die spoedig verwacht wordt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel