OnePlus 7 Pro camera: 3x optische zoom is toch niet helemaal 3x

Er is een interessant nieuwsfeitje opgedoken over de camera van de OnePlus 7 Pro. Er wordt overal gepromoot dat het toestel 3x optische zoom heeft, maar dit is toch niet helemaal volledig waar.

3x optische zoom bij OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is de meest uitgebreide en snelle OnePlus-smartphone ooit. De meest recente high-end smartphone van het bedrijf is voorzien van tal van mogelijkheden, waaronder een triple-camera. Deze camera bevat een 8 megapixel telephoto lens waarmee je gebruik kunt maken van 3x optische zoom. Nu blijkt dit toch niet helemaal te kloppen.

OnePlus 7 Pro Mirror Grey

Een gebruiker op Reddit meldt dat de 3x optische zoom niet driemaal is. Het is meer 2,2x optische zoom als je het in theorie bekijkt. De smartphone gebruikt namelijk beelden van de 13 megapixel camera, maar snijdt deze vervolgens aan de randen af. Uiteindelijk verschijnt er een 8 megapixel foto vol details. Hij zoomt dus nog steeds optisch, maar minder ver dan wordt gesuggereerd. Juist omdat hier een softwarematig trucje wordt uitgevoerd door de telefoon.

De Reddit-user ontdekte het voorval door de camera in de portretmodus te vergelijken met die van de normale modus. Uiteindelijk blijkt dat dezelfde lens wordt gebruikt (dat merk je als je één van de lenzen bedekt met je hand), maar dat bij de portretmodus een bredere hoek gebruikt wordt. In de praktijk levert een 3x optische zoom foto geen brandpuntafstand op van 78 millimeter, maar 57 millimeter. Door dit verschil kunnen vervormingen ontstaan of verhoudingen anders gaan liggen.

Het is nog maar de vraag of veel gebruikers het zullen merken, en of zij hiervan hinder zullen ondervinden. Android Police laat met onderstaande foto zien wat het verschil met bijsnijden kan zijn, onder een verschillend brandpuntafstand. Links wordt een brandpuntafstand van 80 mm gebruikt, terwijl rechts een brandpuntafstand is van 56 mm.

brandpuntafstand zoom

OnePlus geeft de volgende reactie over de manier van verwerking van 3x zoom-foto’s;

“The OnePlus 7 Pro has 3x zoom with no digital zoom or loss of detail. The telephoto camera serves two main purposes: 3x zoom and portrait mode photography. It will switch the field of view depending on the camera mode. With 3x zoom, the telephoto camera delivers the advertised lossless 8 megapixels images. Portrait mode utilizes all 13 megapixels from the sensor in the telephoto camera.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel