OnePlus belooft dat het stopt met het agressief afsluiten van apps op de achtergrond

OnePlus heeft in mei het ‘Open Ears Forum’ georganiseerd, waarbij het luisterde naar de feedback van haar gebruikers. Inmiddels heeft de fabrikant een overzicht gedeeld met punten waaraan gewerkt wordt.

OnePlus stopt afsluiten achtergrond-apps

Het Chinese OnePlus hecht veel waarde aan de feedback van haar gebruikers. Hiervoor heeft het in de afgelopen tijd het Open Ears Forum gehouden; waar een groep gebruikers hun hart kon luchten over dingen die zij zouden verbeteren bij OnePlus. Inmiddels heeft de fabrikant een lijst gedeeld met punten die zij aan gaan pakken in de nabije toekomst.

Eén van deze punten is dat OnePlus wil stoppen met het agressief afsluiten van applicaties die op de achtergrond draaien. Dit zou volgens de community een belangrijke wens zijn van gebruikers. Fabrikanten bouwen zo’n optie in omdat er dan meer werkgeheugen gebruikt kan worden voor andere taken, en het verbruikt minder accu. Echter kan het ook tot gevolg hebben dat notificaties niet altijd doorkomen of dat er andere beperkingen optreden.

OnePlus 7 multitasking

OnePlus staat met OxygenOS minder hoog in het agressief afsluiten van apps dan Huawei en Samsung, maar gebruikers vinden dat het nog altijd beter kan. OnePlus geeft aan hieraan te werken. Dit moet in de toekomst voorbij zijn met komende updates. Ook zal de fabrikant meer bijeenkomsten organiseren voor de community van ontwikkelaars. Voor toestellen die niet meer bijgewerkt worden met updates, zal OnePlus meer informatie verschaffen over welke ROM’s gebruikt kunnen worden.

Alle zeven toezeggingen die OnePlus doet, zijn hieronder op een rij gezet.

  1. Kernel sources to be released on time for all builds including Open Beta build.
  2. We will introduce a Bounty Program for reporting security vulnerabilities.
  3. We will be promoting custom ROMS on OnePlus forums and Social Media for EOL (End of life) devices.
  4. Concerns about apps getting killed in the background due to aggressive battery optimization – to be fixed in upcoming updates.
  5. We will make sure that devices are seeded quicker to developers in the program after the launch of a new device.
  6. We will be expanding the existing device seeding program to include more members.
  7. More OnePlus community meetups to be organized around our developer community.
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel