OnePlus gaat kleurenfilter-camera op 8 Pro uitschakelen

OnePlus kwam vorige week in het nieuws over dat je met de kleurenfilter-camera door dingen heen kunt kijken. Deze camera vind je terug op de OnePlus 8 Pro. OnePlus gaat de camera (tijdelijk) uitschakelen.

Kleurenfilter-camera OnePlus 8 Pro

Eén van de vier cameralenzen op de OnePlus 8 Pro is de kleurenfilter-camera. Deze lens zorgt ervoor dat je monochrome beelden vast kunt leggen omdat kleuren uit het beeld gefilterd worden. Echter, vorige week werd duidelijk dat je met de camera door bepaalde objecten heen kunt kijken. Bijvoorbeeld door dunne plastic onderdelen van een afstandsbediening, maar ook door kleding van heel dunne stof.

OnePlus 8 Pro kleurenfilter-camera

Op het Chinese netwerk Weibo heeft de fabrikant nu bekend gemaakt de kleurenfilter-camera uit te schakelen met een toekomstige update. Het gaat om een tijdelijke oplossing. De functie komt wel terug, maar OnePlus zal bepaalde zaken aanpassen van de werking, zo is de verwachting. De update die de functie uitschakelt zou vanaf de komende week uit moeten rollen, om te beginnen in China. Het bedrijf wil eerst de zorgen van klanten wegnemen.

Update 15:23 uur: OnePlus laat weten dat de functie in de Chinese versie van het besturingssysteem, genaamd HydrogenOS, inderdaad uitgeschakeld is. Voor OxygenOS geldt dat ze niet van plan zijn de lens uit te schakelen. Dit omdat er valse en misleidende informatie circuleert op sociale media in China. Wel zal er hard gewerkt worden aan een OTA update voor de feature.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 724,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel