OnePlus valt gebruikers lastig met reclame in push-notificatie

De Chinese fabrikant OnePlus krijgt boze en verontwaardigde reacties van haar gebruikers over het versturen van reclame. De advertenties die OnePlus stuurt, worden naar de toestellen als push-notificatie gestuurd. Wel kunnen gebruikers deze reclame uitschakelen.

OnePlus reclame push-notificatie

OnePlus kwam in het verleden al in het nieuws omdat ze push-notificaties verstuurden naar gebruikers om aandacht te vragen voor een nieuw model. Ook nu komen er weer meldingen binnen over verkapte reclame in een push-notificatie.

OnePlus reclame

In de melding staat dat er een OnePlus 5 gewonnen kan worden door deel te nemen aan een enquête. Daarbij wordt de push-notificatie ook verstuurd naar degenen die al een OnePlus 5 hebben. OnePlus is overigens niet het enige bedrijf dat reclame maakt via push-notificaties. Ook bedrijven als Samsung en HTC proberen op deze manier de aandacht naar diensten of smartphones te trekken.

De push-notificaties kunnen door gebruikers uitgeschakeld worden. Ga hiervoor naar Instellingen > Apps en zoek de Push app van OnePlus. Deze kan vervolgens uitgeschakeld worden. Overigens is het opvallend dat deze optie niet voor iedere gebruiker beschikbaar is, zo blijkt uit reacties.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel