Ontwerpers maken gaaf Google Play Store concept: is dit wat we willen?

Google voorziet de Google Play Store zo nu en dan van verschillende verbeteringen. Niet alleen in de prestaties, maar ook in de vormgeving. In de Google Play Store begint het avontuur naar applicaties, games en meer. Een groep enthousiaste designers heeft de webversie onder handen genomen en het resultaat is een strak Google Play Store concept.

Google Play Store concept

De webversie van de Google Play Store gaat alweer even mee. In de afgelopen tijd zijn er geen noemenswaardige veranderingen doorgevoerd. Hoog tijd om de Google Play Store in een nieuw jasje te stoppen. In het concept, dat gemaakt is door designers Bohdan Kononets en Slava Kirnilov, zien we de vertrouwde lay-out en uitstraling, maar toch op een hele andere manier.

Google Play Store concept

De bekende kleuren zijn gebleven, maar de navigatie is veranderd in het Google Play Store concept. Het beste uit de verschillende categorieën krijg je op dezelfde pagina te zien. De kleuren van de verschillende onderdelen worden overgenomen in de pagina’s van bijvoorbeeld de films, de muziek en games. Er zijn strakke weergaven voor de profielen, films en muziekalbums.

Er wordt gewerkt met veel afbeeldingen en verschillende visuele elementen. Persoonlijk vind ik het concept erg netjes uitgewerkt en oogt het compleet en toch overzichtelijk. Natuurlijk hebben de ontwerpers ook veel Material Design toegepast in hun concepten. Het nieuwe ontwerp kan je hier bekijken.

Wat vind jij van het concept van de nieuwe Play Store webversie? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel